кој, како, кога

ЗА НАС

нашата приказна

Здраво,

Ние сме СПО – КУЛ, здружение на граѓани од Неготино.

Постоиме и делуваме од 2018 година. 

СПО – КУЛ е доброволно, непрофитно, невладино, независно, непартиско здружение на граѓани, формирано со слободно здружување на млади ентузијасти.

Мисијата на организацијата е Неготино да биде град со развиена спортска и културна свест, со визија за зголемен број квалитетни локални, национални и меѓународни спортски и културни манифестации во општината, регионот како и во целата држава.

Целосното име на здружението е: Здружение за унапредување на спортските и културните манифестации „СПО – КУЛ“ Неготино.

СПО КУЛ обединува десетина млади ентузијасти од различни профили обединети со една идеја – Неготино да биде по привлечно место за живеење.  Затоа го започнавме и сеуште го надградуваме движењето  „УРБАНО НЕГОТИНО“.

Доколку сакате да ни помогнете, имате идеја или сакате да се вклучите во нашето делување можеш слободно да не контактирате.

Седиштето на здружението е во Неготино, на ул. „Антон Пеган“ бр. 5

Нашето здружение дејствува на територијата на Република Северна Македонија.

Ние сме СПО – КУЛ
Бидете и Вие

Адреса

ул. „Антон Пеган“ бр. 5, Неготино

Email

contact@spokul.mk