Можеме и остваруваме.

Младите го движат светот и само заедно со многу труд и работа ќе ги направиме промените кои ги посакуваме.

Ние сме креатори на случувањата во нашите животи и наместо да се жалиме  дека нема никакви активности во нашиот град да ги преземеме работите в раце и да создадеме  нешто ново, модерно, интересно и вредно за посетување и учествување.

0

Активни членови

0

активирани сограѓани

0

активности

Ние сме ентузијасти, поттикнуваме на слободна и критичка мисла, слободно изразување, активни сме во процесите на одлучување на локалната власт, промовираме младински активизам што е особено важно за едно општество.

најнови активности и проекти

Интернет-страници за подобра комуникација со граѓаните
30Сеп

Интернет-страници за подобра комуникација со граѓаните

Спо-кул, заедно со организациите Спектар, Цик-цак и Норгес Вел од Крива Паланка и Активо од Велес учествуваше на работилница за нови и унапредени интернет-страници. Вака,  локалните организации ќе ја подобрат

Планираме: Заживување на месните заедници во општината, поттикнување на младинскиот активизам и подобрување на општинските практики за поддршка на граѓанските организации
02Јун

Планираме: Заживување на месните заедници во општината, поттикнување на младинскиот активизам и подобрување на општинските практики за поддршка на граѓанските организации

Се уште си работиме виртуелно. Денеска имавме средба со нашата партнерска организација НВО Инфоцентар. Во рамки на проектот „Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво“, финансиски поддржан од Меѓународниот

Презентација на мониторингот за транспарентноста на Општина Неготино
22Ное

Презентација на мониторингот за транспарентноста на Општина Неготино

Средба на СПО КУЛ и партнерската организација НВО Инфоцентарот и со градоначалникот на Општина Неготино, Претседателот на советот и други претставници на општината за транспарентноста и вклучувањето на граѓаните во

Ние сме СПО – КУЛ
Бидете и Вие

Адреса

ул. „Антон Пеган“ бр. 5, Неготино

Email

contact@spokul.mk